WILD LIFE FOR EVER

ΑΦΟΙ ΠΑΤΑΚΑΚΗ

“WILD LIFE FOR EVER” – «Βελτίωση της βιοποικιλότητας μέσω της διαχείρισης και προστασίας των σπάνιων ειδών οικοτόπων στους ποταμούς Άρδα και Νέστο, καθώς και στην οροσειρά της Ροδόπης»

Το έργο “WILD LIFE FOR EVER” – «Βελτίωση της βιοποικιλότητας μέσω της διαχείρισης και προστασίας των σπάνιων ειδών οικοτόπων στους ποταμούς Άρδα και Νέστο, καθώς και στην οροσειρά της Ροδόπης» του Διασυνοριακού Προγράμματος INTERREG Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020, αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ανεπαρκών πολιτικών προστασίας της βιοποικιλότητας στη νότια Βουλγαρία και τη Βορειοανατολική Ελλάδα.
Το έργο υλοποιείται από επτά (7) Έλληνες και Βούλγαρους εταίρους και συγκεκριμένα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (Επικεφαλής Εταίρος),  την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Δασαρχείο Σταυρούπολης, το Επιμελητήριο Ξάνθης, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Περιφερειακή Βιομηχανική Ένωση Smolyan και το Ίδρυμα Arbitra.
Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη μιας νέας, ενιαίας, ολοκληρωμένης και ευέλικτης στρατηγικής προστασίας και αποκατάστασης της βιοποικιλότητας αρχικά σε τρείς στοχευμένους βιοτόπους, και συγκεκριμένα στο Νέστο, στον Άρδα και στα όρη της Ροδόπης.

Ως επικεφαλής εταίρος, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης υλοποίησε σημαντικές δράσεις μεταξύ αυτών και η δημιουργία ενός σύγχρονου info kiosk στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας στην Κομοτηνή από το οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση κάθε ενδιαφερόμενος στην ιστοσελίδα του έργου και στην κοινή βάση δεδομένων βιοποικιλότητας της περιοχής εφαρμογής του έργου.

Σημαντική ήταν επίσης και η ανέγερση του Κέντρου Πληροφόρησης στην Σταυρούπολη, δίπλα στο τοπικό Δασαρχείο, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, εταίρο του έργου, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μόνιμων κατοίκων της περιοχής για τους ανθρωπογενείς κινδύνους που απειλούν την άγρια ζωή.

Ακόμα μια σημαντική δράση ήταν και η τριήμερη εκπαίδευση του προσωπικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές πτήσεις των ΣμηΕΑ αλλά και τεχνική συζήτηση και ενημέρωση σχετικά με τις «βέλτιστες πρακτικές» για την πλοήγηση των συστημάτων με στόχο την καλύτερη εκπαίδευση των τελικών χρηστών και την ανεξάρτητη και με ασφάλεια εκτέλεση των πτήσεων ΣμηΕΑ.

Το έργο έχει διάρκεια 49 μήνες (10/11/2017 – 31/12/2021).
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.wildlife4ever.eu.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020».
* Το περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης είναι αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικατοπτρίζει τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμμετεχουσών χωρών της Διαχειριστικής Αρχής και της Κοινής Γραμματείας

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password