Τον σύμβουλο του Ομπάμα συνάντησε ο Χρ.Στεφανάδης για τον ιό ΕΜΠΟΛΑ


ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟΟ

Καθηγητής καρδιολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Emory University της Ατλάντα των ΗΠΑ Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο οποίος είναι και σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Υγείας και Παιδείας, σε συνεννόηση με τον Γενικό διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδημητρίου, συναντήθηκε στην… Ατλάντα με τον καθηγητή Bruce Ribner  και συζήτησαν διεξοδικώς την πιθανότητα εξάπλωσης της επιδημίας του ιού Empola στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα. Ο Καθηγητής Ribner θεωρείται ως ο πλέον ειδικός παγκοσμίως για το θέμα της επιδημίας από τον ιό Empola, ενώ παράλληλα είναι και σύμβουλος του Προέδρου Obama για το εν λόγω θέμα. Στο πλαίσιο της συνάντησης ενημερώθηκε για τα προληπτικά μέτρα, τα οποία η Χώρα μας έχει λάβει και ειδικότερα το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και οι υπόλοιποι φορείς υγείας. Παράλληλα ο κ. Ribner εκτιμά ότι ο κίνδυνος επιδημίας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι σχετικά μικρός. Όσον αφορά την αντιμετώπιση, εντός του Δεκεμβρίου, ξεκινούν οι τελικές κλινικές δοκιμές του εμβολίου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο περί τον Φεβρουάριο του 2015 και συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία το επόμενο χρονικό διάστημα.

Είναι τιμή μου να είμαι η πρέσβειρα του ΚΕΕΛΠΝΟ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και που αυτός ο οργανισμός με την τόσο μεγάλη δράση, μου εμπιστεύεται την επίσημη φωνή για την καμπάνια Getting2Zero και τα μηνύματα ζωής που αφορούν στην… ενημέρωση και πρόληψη απέναντι στον ιό του HIV/AIDS. Με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου, στόχος η ενημέρωση, η έγκαιρη διάγνωση, η μείωση των μολύνσεων, η μείωση των ανθρώπων που δεν γνωρίζουν την οροθετικότητά τους στον HIV, η εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος οροθετικών ατόμων. Πια, υπάρχει η γνώση, υπάρχει η ευαισθητοποίηση και τα μέσα έγκαιρης διάγνωσης και κυρίως πρόληψης, ας βοηθήσουμε να μειωθούν οι νέες λοιμώξεις από τον ιό. ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ. ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ AIDS. Γνωρίζουμε πώς μεταδίδεται και πώς ΔΕΝ μεταδίδεται. ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.

Μάθετε περισσότερα στο http://www.keelpno.gr/ για το τί μπορείτε να κάνετε! Είναι αλήθεια πολύ απλό να γίνεις εθελοντής και να βοηθήσεις!!Υπέροχοι άνθρωποι μας βοήθησαν να φτιάξουμε ένα βιντεοκλίπ με δυνατές στιγμές συγκίνησης, που αγκαλιάζει το ¨Ρόδινο όνειρο¨ αλλά και έναν πολύ σημαντικό σκοπό.

[youtube ?v=SsWO-EZnODk]

 

 

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password