Κλίμα πόλωσης στη βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης “το ΚΚΕ καταψηφίζει τη συγκυβέρνηση”

Συνεχίζεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και στη συνέχεια τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία.
Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης κατήγγειλε ότι αρκεί ένα τηλέφωνο στο Μαξίμου για να ακυρωθεί ένας νόμος, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος κάλεσε τον κ. Δραγασάκη να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.
Εξάλλου, κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απουσιάζει από τη συζήτηση, καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται τα θέματα ανεργίας και απασχόλησης.

Την ίδια ώρα, στα κόμματα της αντιπολίτευσης, η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ την ίδια στάση θα κρατήσει και το ΚΚΈ, με τον εισηγητή του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλο να ξεκαθαρίζει ότι καταψηφίζουν την συγκυβέρνηση και δεν πρόκειται να της δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

[youtube NEPbrSFSynI&list=UU5quWsvOBNUaR-Duv3K-JFA nolink]

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password