Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου – Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – Η νίκη θα είναι δική μας

ΑΦΟΙ ΠΑΤΑΚΑΚΗ

Μετά την άκαρπη τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι εκλογές οι οποίες περικλείουν κινδύνους και δεν τις θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οι περισσότεροι βουλευτές άκουσαν τη φωνή της συνείδησής τους και του εθνικού συμφέροντος. Δυστυχώς μία μειοψηφία 132  βουλευτών στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, σέρνουν τη χώρα σε εκλογές» προσθέτοντας ότι «Όσοι καταψήφισαν φέρουν την ευθύνη των εκλογών» και πως «Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι θυσίες του και να γυρίσουμε στα ελλείμματα». Να σημειωθεί επίσης ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως αύριο Τρίτη, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου. Να πούμε εξάλλου ότι ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τις δηλώσεις με την αναφορά στο τραγικό συμβάν με το πλοίο στην Αδριατικη. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία του Νόρμαν Ατλάντικ, καθώς όπως ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή, βρέθηκαν άλλες 2 σοροί και έτσι ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 7, ενώ αγνοείται η τύχη 38 ατόμων και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

[youtube ?v=kjEiNeuUPgY]

 

Σε «εκβιασμό των θεσμών που επιβλήθηκε από την αντιπολίτευση με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής» απέδωσε τη διάλυση της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. «Η χώρα οδηγείται σε εκλογές, η οικονομία σε αβεβαιότητα και αστάθεια με τη σύμπλευση όχι μόνο των ετερόκλητων δυνάμεων της αντιπολίτευσης που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο αλλά και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι όνειδος για τη δημοκρατία που ελπίζω να μην έχει βαθύτερες επιπτώσεις», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι η «ώρα της αλήθειας έφτασε» και «ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα κρατούν τη μοίρα τους στα χέρια τους» και «καλούνται να λάβουν μια απόφαση για την πορεία της χώρας τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια». Ο κύριος Βενιζέλος, ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη κουβάλησε δυσανάλογο βάρος, σε σχέση με αυτό που της αναλογούσε, και τελικά έγινε το  εξιλαστήριο θύμα για να στηρίξει τη χώρα.

[youtube ?v=KduQDggv0v4]

 

Την Τρίτη αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης του Κοινοβουλίου, το οποίο θα περιλαμβάνει και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής.Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας – εφόσον δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση – είναι δυνατό να γίνονται παράλληλα με τις διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, μετά την άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή πρόεδρου της Δημοκρατίας, σχολίασαν το μεσημέρι, και οι πολιτικοί αρχηγοί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την ελληνική δημοκρατία καθώς, οι βουλευτές απέδειξαν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ενώ πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, αποτελεί παρελθόν και με τη θέληση του ελληνικού λαού σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν και τα μνημόνια της λιτότητας».

Η κυβέρνηση επέλεξε με την προεδρική εκλογή να φέρει νωρίτερα τις εθνικές εκλογές. Η σημερινή ημέρα αποτελεί αφετηρία εξελίξεων» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε ότι «Η χώρα οφείλει να αλλάξει σελίδα και να αποκτήσει προοδευτικό χαρακτήρα».

«Σήμερα η παρένθεση Βενιζέλου-Σαμαρά έκλεισε, το δίδυμο που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της χώρας αποχωρεί πλέον από την κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος ενώ ζήτησε εθνική ενότητα όλων των δυνάμεων του τόπου, τονίζοντας ότι οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν σε ήρεμο κλίμα.Να σημειωθεί ότι ο κύριος Τσίπρας ξεκίνησε τη δήλωσή του αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν με το πλοίο στην Αδριατικη.

[youtube ?v=B7f55_VXvhE]

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password