«Επίσκεψη Κλιμακίου Ν.Δ. στη Σύρο»


Δράμα, 21 Ιουλίου  2022

 

«Επίσκεψη Κλιμακίου Ν.Δ. στη Σύρο»

 

            Την Τρίτη 19/7/2022, ο βουλευτής Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος επισκέφθηκε την Σύρο ως μέλος κλιμακίου της Νέας Δημοκρατία, το οποίο αποτελούνταν από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Εμμανουήλ Κουτουλάκη, τη βουλευτή Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, και τους βουλευτές Αναστάσιο Δημοσχάκη και Ιάσονα Φωτήλα.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης  τα Ναυπηγεία Νεωρίου όπου σε μία διευρυμένη συνάντηση ιδιοκτησίας- διοίκησης και εργαζόμενων δόθηκε η σωστή διάσταση για τη λειτουργία των Ναυπηγείων: πρόκειται  για ένα θαύμα, που δεν αφορά πλέον στη διάσωσή τους αλλά στην ουσιαστική κι ελπιδοφόρα προοπτική τους.

Δεύτερος σταθμός το Λιμεναρχείο όπου τους υποδέχθηκε ο Αρχιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος κ. Ιάκωβος Γκίζης και το προσωπικό της υπηρεσίας.

Επόμενος σταθμός η Τοπική Διεύθυνση ΕΦΚΑ Α’ Κυκλάδων, όπου εισακούστηκαν από το Κλιμάκιο με ιδιαίτερη προσοχή, τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες αλλά και οι πολίτες.

Στη συνέχεια, στο στολίδι της Σύρου, στο Δημαρχείο της, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάς, υποδέχθηκε το κλιμάκιο, κάνοντας με τους βουλευτές μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση.

Κατόπιν, συνομίλησαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίδη εφ’ όλης της ύλης για την τουριστική ανάπτυξη, για τα έργα σε εξέλιξη και το βαθμό απορροφητικότητας κονδυλίων σε επίπεδο περιφέρειας,  όπως και για  τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επόμενος σταθμός ήταν το Επιμελητήριο Κυκλάδων όπου συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και με φορείς και ιδιώτες που έχουν παραγωγικές μονάδες.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συζήτηση με μέλη της ΔΕΕΠ Κυκλάδων.

Μετά το πέρας των επισκέψεων και συνομιλιών ο βουλευτής Δράμας κ. Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος δήλωσε τα εξής: «Κατά τις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε, ήρθαμε σε επαφή με τοπικούς φορείς, επιχειρήσεις και οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, καθώς και με εργαζόμενους κι απλούς πολίτες.

            Συνομιλήσαμε με τους ιθύνοντες για την πορεία και την σημαντική άνθηση του Ναυπηγείου από την στιγμή της λειτουργίας του υπό διαφορετικό ιδιοκτησιακό καθεστώς. Από την πλευρά του κ. Σαββίδη, Γενικού Διευθυντή της ONEX Neorion Shipyards, όσο και του πρόεδρου του Εργοστασιακού Σωματείου Σύρου, κ. Αντώνη Χατζαντώνη έγινε ιδιαίτερη μνεία για τους εργαζόμενους και για τους Έλληνες πλοιοκτήτες οι οποίοι επέστρεψαν στο Νεώριο και δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στα Ελληνικά Ναυπηγεία. Αναφέρθηκαν και στη σπουδαιότητα του εγχειρήματος της δημιουργίας Σχολής Μαθητείας των νέων παιδιών της Σύρου και των Κυκλάδων, ώστε το ναυπηγείο να κάνει άνοιγμα προς τις νεότερες ηλικίες και να αποτελέσει τον βασικό πυρήνα εργασίας για τη νεολαία του νησιού προκειμένου σε λίγα χρόνια να μπορεί να απορροφά νέο προσωπικό με περισσότερη εμπειρία και εξειδίκευση. Ακούσαμε διάφορα αιτήματα και είδαμε από κοντά τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και την πορεία όλων όσων είναι σε διαδικασία υλοποίησης στο νησί. Διαπιστώσαμε ότι έχουν ολοκληρωθεί σπουδαία έργα υποδομής και ότι είναι σε εξέλιξη αρκετά ακόμη. Κάποια από αυτά αφορούν την ενίσχυση του νοσοκομείου Σύρου, την επέκταση του αεροδρομίου αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με σταθερό βηματισμό σε όλη την Επικράτεια, αλλά και με  ιδιαίτερη μέριμνα για τη  Νησιωτική Ελλάδα, εν προκειμένω και για τις Κυκλάδες και την πανέμορφη Σύρο, δείχνει ουσιαστική στήριξη στην υλοποίηση όλων των σημαντικών σχεδιασμών προκειμένου  να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού».

Γραφείο Βουλευτή Ν. Δράμας

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κωνσταντίνου Δ. Μπλούχου

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password