Προεκλογικός αγώνας των κομμάτων

ΑΦΟΙ ΠΑΤΑΚΑΚΗ

Στην τελική ευθεία έχει μπει ο προεκλογικός αγώνας των κομμάτων με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής, ενώ οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων συνεχίζουν τις ομιλίες σε κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις. «Την Κυριακή θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία και η Ελλάδα», διεμήνυσε από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση και άσκησε σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρο του, Αλέξη Τσίπρα. Ο κύριος Σαμαράς, μιλώντας από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της Νέας Δημοκρατίας στη συμπρωτεύουσα και στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης  Βελλίδης» της Διεθνούς Έκθεσης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να εγκαθιδρύσει καθεστώς με «πρωθυπουργό Βόρειας Κορέας», επειδή θέλει στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργικού γραφείου το ΣΔΟΕ και κάθε άλλη ανεξάρτητη αρχή. Εξάλλου, όπως πρόσθεσε ο κύριος Σαμαράς, «Η σύγκρουση με την Ευρώπη θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα, αν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτοντας ότι οι Έλληνες δεν θα πρέπει να περιμένουν κονδύλια από την Ευρώπη, αν υπάρχει  σύγκρουση μαζί της». Παράλληλα, έβαλε τα μεγάλα διλήμματα των εκλογών της Κυριακής, τις οποίες χαρακτήρισε ως τις πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών, γιατί όπως διευκρίνισε, σε αυτές θα κριθεί αν η Ελλάδα θα έχει μέλλον μέσα στην Ευρώπη ή θα απομονωθεί από φίλους και συμμάχους, και αν θα σταθεί όρθια και θα αναπτυχθεί ή θα ξαναβυθιστεί στα Μνημόνια, στα ελλείμματα και στην ύφεση.

[youtube ?v=CKj6OheDmcM]

Καθαρή και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, με «μια μεγάλη και ευρεία νίκη» όπως είπε, ζήτησε από την Πάτρα όπου μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του την Κυριακή των εκλογών, λέγοντας ότι «η νίκη απέχει μόλις μισό βήμα από την αυτοδυναμία». Εξάλλου ζήτησε την ψήφο των πολιτών για αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , προκειμένου να μπει τέλος στα μνημόνια και στη λιτότητα, όπως ανέφερε, ενώ για άλλη μια φορά εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας. Δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Ζητάμε, όμως, καθαρή και ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», είπε ο επικεφαλής του κόμματος ενώ πρόσθεσε: «Όσο πιο μεγάλη η στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο πιο ισχυρή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο βέβαιο είναι ότι τη Δευτέρα τελειώνουν οι περικοπές, η λιτότητα και τα Μνημόνια και συνεπώς, τόσο πιο δυνατή θα είναι η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές» είπε ο κ. Τσίπρας.

[youtube ?v=DYeo1-OXT9A]

Όχι στην αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ναι σε ψήφο στους Πράσινους-ΔΗΜΑΡ, για να προκύψει προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα, διακήρυξε ο συνεπικεφαλής του συνδυασμού Φώτης Κουβέλης, στην προεκλογική συγκέντρωσή του, στο «Cine Κεραμεικός». Η ψήφος στο συνδυασμό Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ είναι μια ψήφος χρήσιμη, με στόχο τη σταθερότητα αλλά και την πρόοδο, τόνισε ο κύριος Κουβέλης, ενώ  έθεσε δύο βασικές προϋποθέσεις για να επιτευχθεί ο στόχος. Πιο συγκεκριμένα, μίλησε πρώτον για τη δημιουργία συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αλλαγή των πολιτικών λιτότητας και την εμπέδωση μιας νέας σχέσης με τους εταίρους. Και δεύτερον, αναφέρθηκε στην υλοποίηση ενός εσωτερικού συνεκτικού προγράμματος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και μεγάλων αλλαγών στο κράτος και την οικονομία. «Η ελληνική κυβέρνηση να μπορεί με αυτονομία να ορίζει τις πολιτικές για την επίτευξη των στόχων που θα συμφωνούνται», όπως επισήμανε ο κύριος Κουβέλης.

[youtube ?v=oojT_8iQI-8]

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος, στο γήπεδο Σπόρτινγκ. Ο κύριος Βενιζέλος, υπογράμμισε ότι το πραγματικό στοίχημα των εκλογών είναι «αν το έθνος θα κάνει ένα βήμα μπροστά για να φτάσουμε στην έξοδο από το μνημόνιο και να φτάσουμε στη νέα φάση ή αν θα κάνουμε πίσω επειδή το θέλουμε ή κατά λάθος πολλά βήματα πίσω εξανεμίζοντας τις θυσίες και τα επιτεύγματα του λαού μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Εξάλλου, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε «Ζητούμε την τρίτη εντολή γιατί θέλουμε να είμαστε και θεσμικά εγγυητής της εθνικής σταθερότητας που είναι και προοδευτική, γιατί προοδευτικό είναι το ασφαλές, που καλύπτει τον αδύναμο, που επιτρέπει στην οικονομία να αναπτυχθεί». Τόνισε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ όμως δεν θέλει να είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ, συμπλήρωμα και ουρά, δεν θέλει θώκους και καρέκλες, θέλει να είναι εθνικός εταίρος, το ενδιαφέρει η εθνική σταθερότητα, «γιατί τον ρόλο μας μπορούμε να τον παίξουμε με πολλούς και διάφορους τρόπους, θέλουμε το καλύτερο και θα συμβάλλουμε σε αυτό, δεν θα αφήσουμε να έρθει το πολύ χειρότερο».

[youtube ?v=LivLF5P2ZIs]

Την «ανατροπή» των δημοσκοπήσεων στις κάλπες της Κυριακής αναμένει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε στην κεντρική εκδήλωση του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στην Αθήνα και παρουσίασε τον δικό του «οδικό χάρτη» για την «επόμενη μέρα». «Κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι ψήφος ευθύνης για το μέλλον της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, κάνοντας σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αλλά και στον νυν Αντ. Σαμαρά, ενώ άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου για το ότι δεν υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

[youtube ?v=dHfZj_g0HnQ]

Διακαναλική συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος της «Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης», Απόστολος Πόντας και στελέχη της ένωσης. «Η ΕΔΕΜ είναι πολιτικός φορέας που ιδρύθηκε ούσα, με σκοπό την απελευθέρωση, την ενεργοποίηση και την δημοκρατική αφύπνιση του κάθε Έλληνα πολίτη, του κάθε ενεργού και παραγωγικού κρίκου της ελληνικής κοινωνίας», όπως ανέφεραν στη συνέντευξη τύπου.

[youtube ?v=tFIWUQD-Nsw]

 

 

 

 

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password