Δελτίο Τύπου ΔΗΜΑΡ

ΑΦΟΙ ΠΑΤΑΚΑΚΗ

ΘΕΜΑ : Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την απόφαση του Eurogroup για τη διετή επιμήκυνση

 

Η ανακοίνωση της χρονικής επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής είναι  σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση.  Αυτό που χρειάζεται τώρα η χώρα μας είναι με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υλοποιηθούν αναπτυξιακές παρεμβάσεις και επενδυτικές πρωτοβουλίες,  που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας σε νέους τομείς και για νέους ανθρώπους. Μόνο έτσι  η χρονική επιμήκυνση – που η Δημοκρατική Αριστερά είχε εξαρχής υποστηρίξει – θα επιφέρει ουσιαστικά θετικά αποτελέσματα.

Ο  στόχος μηδενισμού του ελλείμματος πρέπει να στηριχθεί στην ανάπτυξη.  Σήμερα είναι όσο ποτέ αναγκαία η ενίσχυση των ευρωπαϊκών πολιτικών για την οικονομική και κοινωνική συνοχή.

 

 

ΘΕΜΑ : Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Ο Τομέας Παιδείας και Έρευνας της Δημοκρατικής Αριστεράς,  σταθερά υπέρ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, πρόκειται να συγκληθεί άμεσα για να τοποθετηθεί αναφορικά με το πόρισμα της ομάδας εργασίας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας.

Επισημαίνουμε ωστόσο το κενό ενημέρωσης της ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, σε σχέση μάλιστα με ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

 

ΘΕΜΑ : Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το ζήτημα της ιθαγένειας

Δεν δικαιολογείται η σπουδή για ζητήματα του ν.3838/10 (προϋποθέσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας) που έκρινε η μη δημοσιευθείσα απόφαση του Σ.τ.Ε.

Η νομοθετική αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών πρέπει να έχει  σταθερό κριτήριο τη συγκρότηση μιας ασφαλούς και συνεκτικής πολιτικής κοινότητας, με αναγνωρισμένο το δικαίωμα του μετανάστη να αποκτά την ελληνική ιθαγένεια, με αντικειμενικό κριτήριο  το δεσμό του με την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα πρέπει να αναγνωρίζεται ο δεσμός με τη χώρα μας των παιδιών μεταναστευτικής καταγωγής που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν σ’ αυτήν.

Δεν δικαιολογείται καμιά ρύθμιση που υποχωρεί μπροστά στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password